VEELGESTELDE VRAGEN

1.
Hoe doe ik mee?
Je mag alleen meedoen als je tussen de 6 en 16 jaar oud bent. Je vader, moeder of voogd moet eerst toestemming geven voordat je mee mag doen. Als je die toestemming niet hebt, mag je je filmpje niet uploaden. Je ouders kunnen toestemming geven door een filmpje te uploaden waarin ze toestemming geven of door het toestemmingsformulier invullen. Je hebt toestemming nodig voor elke challenge waar je aan meedoet.

Je komt alleen in aanmerking als je aan twee van de vier challenges hebt meegedaan. Deze twee vlogs kun je insturen zolang de wedstrijd loopt. Het is belangrijk dat je tijdens de wedstrijd steeds dezelfde bijnaam gebruikt, zodat we kunnen zien welke inzendingen van jou zijn.

Je kunt je vlog rechtstreeks op de website uploaden, maar je mag ons ook de link naar een filmpje op je YouTube-kanaal sturen (als je er een hebt). Als je je vlog uploadt, mag het bestand niet groter zijn dan 200 MB.
2.
Hoe maak ik een vlog?
Neem gerust een kijkje op de inspiratiepagina voor meer informatie over hoe je je vlog kunt filmen en bewerken, maar ga vooral gewoon aan de slag en wees jezelf.
3.
Mag ik muziek in mijn vlog gebruiken?
Voor je vlog mag je gratis muziek downloaden uit de Audiobibliotheek van YouTube.
4.
Hoelang mag mijn vlog duren?
Je vlog mag maximaal 5 minuten duren.
5.
Wanneer kan ik mijn vlog in het overzicht terugvinden?
Cartoon Network beoordeelt alle inzendingen voordat ze in het vlogoverzicht verschijnen. Het kan dus wel een paar dagen duren voordat je je vlog in het overzicht terugvindt. Vlogs met grof taalgebruik plaatsen we niet.
6.
Wanneer moet ik mijn vlogs insturen?
De wedstrijd gaat op 31 juli van start en je moet ons vóór 27 augustus minstens twee vlogs sturen als je in aanmerking wilt komen voor de laatste ronde.
7.
Wat gebeurt er in de laatste ronde?
De jury van Cartoon Network kiest drie vloggers uit die doorgaan naar de laatste ronde. De gelukkige finalisten mogen de ‘Vlog It’-ambassadeur ontmoeten en winnen verschillende Cartoon Network-prijzen. Daarna wordt de winnaar van de wedstrijd bekendgemaakt.
8.
Waarop worden de inzendingen beoordeeld?
De deskundige jury van Cartoon Network is op zoek naar getalenteerde en grappige vloggers die op een vakkundige manier een filmpje in elkaar kunnen draaien. Laat dus maar eens zien wat je in huis hebt!
9.
Wat moeten mijn ouders doen?
Wij hebben de toestemming nodig van de vader, moeder of voogd van elk kind dat in een ingezonden vlog in beeld komt. Hiervoor kan deze ouder of voogd een toestemmingsfilmpje opnemen of het formulier invullen dat je via de link 'Vlog insturen' vindt.

Wij vinden het sowieso een goed idee als je je ouders erbij betrekt, want misschien hebben zij wel een geweldig idee voor je vlog, bijvoorbeeld over de filmlocatie of je tekst.
10.
Hoe houd ik het veilig?
Cartoon Network beoordeelt alle ingezonden vlogs voordat ze op de ‘Vlog It’-website of de sociale media van Cartoon Network verschijnen.
11.
Mogen mijn vrienden of familieleden meedoen aan mijn vlogs?
We hebben een toestemmingsformulier nodig voor iedereen die in een vlog te zien is. Ontvangen we dat niet, dan komt het filmpje niet in het vlogoverzicht te staan en maak je geen kans om te winnen. Als een vriend of vriendin in je vlog te zien is, moet zijn of haar vader, moeder of voogd het toestemmingsformulier invullen en naar contact@cartoonnetwork.nl sturen.
12.
Toekomstige samenwerking met Cartoon Network
Cartoon Network en de finalisten kunnen afspreken om in de toekomst samen aan projecten of initiatieven te werken.
13.
Hoe zit het met die challenges?
Elke week dagen we je uit om over een bepaald onderwerp te vloggen. Meer informatie over die challenges vind je hieronder. Je mag in je vlog van alles bespreken, als het maar over je leven gaat. Je hoeft je niet per se aan de challenge van de week te houden. Wie weet heb je laatst nog keihard getraind, is je bij het ontbijt iets absurds overkomen of heb je een steengoede film gezien. Dat soort dingen mag je allemaal in je vlog bespreken!
14.
Uitdaging 1: Wat is jouw favoriete programma op Cartoon Network?
Is de dag voor jou pas compleet als je een aflevering van Tijd voor Avontuur hebt gezien? Of zit je liever de hele middag Gumball of Ben 10 te kijken? Wij willen weten welk programma op Cartoon Network je het liefst kijkt! En vergeet niet: je vlog mag over van alles in je leven gaan en maximaal 5 minuten duren.
15.
Uitdaging 2: Vertel alles over je supervette zomervakantie
Heb je in de zee gezwommen, heb je iets nieuws geleerd, ben je bruin-met-een-beetje-rood geworden of heb je liters ijs verslonden? Wij horen graag wat je tijdens jouw supervette zomervakantie allemaal hebt uitgespookt!
16.
Uitdaging 3: Op welk personage op Cartoon Network lijk je het meest?
Ben jij net als Ben 10 altijd klaar voor avontuur en een uitdaging? Of misschien vind je Wat Beren Leren gewoon zo leuk omdat je zelf ook vlogt. Vertel ons op welk Cartoon Network-personage je het meest lijkt.
17.
Uitdaging 4: Geef je mening over de nieuwe game van OK K.O.
Er is net een nieuwe app uit onze appfabriek gerold en we zouden het heel gaaf vinden als jij de app uitprobeert – als een van de eersten! De app heet OK K.O. Lakewood Plaza Turbo en je kunt ’m downloaden via de Google Play Store en iTunes. Probeer ’m uit en laat in een vlog weten wat je ervan vindt! Heb je geen zin om een nieuwe app te downloaden? Dan vlog je toch gewoon over een andere game of app van Cartoon Network?
HEB JE NOG VRAGEN? STUUR EEN E-MAIL NAAR contact@cartoonnetwork.nl