INSPIRATIE

TIPS EN TRICKS VOOR VLOGGEN

Apparatuur
Voor een vlog heb je helemaal geen dure apparatuur nodig. Een smartphone of laptop met webcam kan net zulk mooi beeld opleveren als een grote camera. Zorg er wel voor dat je je camera op een hoge kwaliteit instelt (het liefst minimaal 720p) en het beeld altijd horizontaal houdt. Een statief of selfiestick is handig, maar je kunt je camera ook gewoon op een stapel boeken zetten of vragen of iemand anders wil filmen.
Voorbereiding
Zorg dat je van tevoren weet hoe je vlog eruit moet zien. Ga je binnen of buiten filmen? Je kunt de camera ook gerust meenemen en ermee rondlopen. Maak eerst een paar proefopnames en let op wat er op de achtergrond te zien is. Blijf in ieder geval dicht bij de microfoon en film niet op plaatsen met veel lawaai. Denk ook aan de belichting. Helder daglicht is het beste, maar je kunt ook gewoon een schemerlamp gebruiken, zolang je maar niet in de schaduw zit.
Filmen
Denk eerst even na over wat je wilt zeggen en op wat voor manier. Druk daarna pas op het opnameknopje. Je hoeft je niet per se tot het onderwerp van de challenge te beperken – je mag het ook gerust in je dagelijkse vlog aan bod laten komen. Je filmpje hoeft maar een paar minuten te duren, dus maak het jezelf niet te moeilijk. Heb je iets bedacht, oefen dan eerst een paar keer voor vrienden of familieleden. Gaat dat goed en ben je er helemaal klaar voor? Zet een brede lach op, zorg dat je er lol in hebt en wees gewoon lekker jezelf!
Bewerken
Met de bewerkingssoftware die standaard op je smartphone, tablet of laptop staat (zoals Apple iMovie en Windows Movie Maker) kun je al heel veel. Wil je nog meer mogelijkheden? Op internet vind je meer dan genoeg simpele tools die vaak ook nog eens gratis zijn. Kies er een waar jij het beste mee uit de voeten kunt. Je mag titels, filters of effecten toevoegen, maar voel je daar niet toe verplicht. Vergeet niet dat je vlog maar 5 minuten mag duren. Ook willen we dat je geen muziek gebruikt die je van de radio of televisie kent. Als je toch een muziekje wilt gebruiken, kun je gratis muziek downloaden uit de Audiobibliotheek van YouTube.
ONTMOET DE AMBASSADEURS
BONCOLOR
Bonnie uploadt iedere dag een nieuwe vlog over haar reizen, uitdagingen en veel meer. Ze heeft inmiddels meer dan 20,000 abonnees en ongeveer 7 miljoen views op haar kanaal! Daarnaast is ze ook vlogger voor Beeld & Geluid.
NINO WILKES
Nino Wilkes houdt van sporten. Op zijn kanaal kun je iedere dag terecht voor gave video´s met voetbaltrucs en andere sportprestaties. Hij interviewt ook graag mensen. Nino is sinds 2015 op YouTube te vinden en heeft inmiddels meer dan 3,5 miljoen views op zijn kanaal.
MORGANE EYLETTEN
Morgane praat in haar vlogs over alle dingen die je in het dagelijks leven meemaakt. De ene keer gaat het over haar favoriete leerkracht, de andere keer over een bezoek aan een pretpark. Ze is sinds 2013 actief op YouTube en heeft bijna 17,000 volgers.
ZENNE
Senne is altijd wel te vinden voor een uitdaging. In zijn vlogs bespreekt hij alles wat hem bezighoudt op het internet: YouTube hypes, nieuwe Snapchat filters, zijn top 5 video games en ga zo maar verder.
WAT ZIJN DE PRIJZEN?
WORD VLOGGER VOOR
CARTOON NETWORK!